Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a website-ului www.vitamine-online.ro, denumit in continuare “vitamine-online.ro” sau “website-ul”. Acesta este detinut si administrat de catre Amerivit Health & Therapy S.R.L., denumita in continuare “Amerivit”, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 30781914, numar de inregistrare la Registrul Comertului J08/1621/2012, sediul social in Brasov, Pestera, Romania si adresa de corespondenta – punct de lucru – in Strada Marcel Andreescu nr. 59, Sector 1, Bucuresti, Romania, E-mail: contact@vitamine-online.ro, Fax: +4021 210 67 58, mobil:+40 729 142 039.
Produsele comercializate pe acest site nu sunt destinate revanzarii!
Folosirea acestui website echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea de catre Client a termenilor si conditiilor detaliate mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora atat la momentul efectuarii primei accesari a website-ului www.vitamine-online.ro, dar si periodic. Amerivit isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment continutul acestui site, fara o alta notificare prealabila. Clientii/utilizatorii accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor oferite de catre vitamine-online.ro semnifica acceptarea deplina si neconditionata a prezentelor conditii, impreuna cu orice modificari ulterioare.

Termeni si conditii de utilizare a website-ului vitamine-online.ro

Amerivit garanteaza Clientului/Utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe website-ul vitamine-online.ro si nu ii confera acestuia dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral, de a reproduce partial sau integral continutul website-ului, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata website-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Amerivit fara acordul prealabil scris al acesteia.
Daca Amerivit nu actioneaza in legatura cu o incalcare a acestor Termeni si Conditii, nu inseamna ca renunta la dreptul sau de a actiona in legatura cu incalcari viitoare sau similare. Daca o instanta constata ca vreo prevedere din acesti Termeni si conditii este neexecutabila sau invalida, acea prevedere va fi aplicata in cea mai mare masura permisa de legea aplicabila iar ceilalti Termeni si conditii vor ramane in vigoare si pe deplin aplicabili.
Clientul/Utilizatorul nu poate cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligatiile sale cuprinse in acesti Termeni si Conditii.
In caz de divergenta sau neintelegeri intre vitamine-online.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.
Relatia dintre parti este guvernata, in principal, de urmatoarele acte normative:
•    OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor
•    OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
•    Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
•    Legea 365/2002 privind comertul electronic.

1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza website-ul vitamine-online.ro. Client – persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.
Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Amerivit, Clientului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Amerivit si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si/sau Servicii si sa faca plata acestora.
Amerivit – societatea Amerivit Health & Therapy S.R.L.
Contract – o Comanda confirmata de catre Amerivit, prin care aceasta este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa le achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.
Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

2. Drepturile de proprietate intelectuala

Intreg continutul site-ului vitamine-online.ro, incluzand, dar fara a se limita la: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea Amerivit (sau, dupa caz, a furnizorilor sai) si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Amerivit a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Logo-urile vitamine-online.ro sunt marci inregistrate ale Amerivit. Utilizarea pe vitamine-online.ro a oricarui nume de marci inregistrate ale unor companii terte nu constituie reclama pentru companiile respective.

3. Exonerarea de raspundere

Amerivit nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului vitamine-online.ro. Utilizatorul foloseste website-ul pe riscul propriu, vitamine-online.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea website-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe website. Amerivit nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe website.
Informatiile incluse pe vitamine-online.ro au caracter informativ (pozele produselor sunt cu titlu de prezentare) si sunt puse la dispozitie cu buna-credinta, din surse pe care Amerivit le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Amerivit la adresa de e-mail admin@vitamine-online.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

3.1 Dreptul la anulare comenzi

Vitamine-online.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si/sau Servicii care sunt afisate pe website ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru Produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).
Orice eventuale link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar vitamine-online.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acelor website-uri ori pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin acele website-uri.

3.2 Dreptul de a face modificari

Vitamine-online.ro isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor Termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor; de asemenea, vitamine-online.ro isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor vandute, fara a anunta in prealabil. Implicit, vitamine-online.ro nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga vitamine-online.ro la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre vitamine-online.ro pot suferi modificari ulterioare. Acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a producatorilor sau disponibilitatea produselor in stocul acestora. Confirmarea comenzii si implicit a stocului si a pretului de vanzare, este efectuata doar dupa procesarea acesteia de catre agentii vitamine-online.ro. Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi acest site.

4. Limitarea accesului la website

Utilizatorii website-ului vitamine-online.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu vitamine-online.ro, nu sunt e-mailuri in masa sau orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Vitamine-online.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari. In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda vitamine-online.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe website, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Categoriile de date personale prelucrate pot fi: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, cetatenia, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail.
Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe vitamine-online.ro, va primi comunicari comerciale din partea vitamine-online.ro doar in masura in care si-a manifestat consimtamantul in mod expres, selectand optiunea corespunzatoare.
Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Vitamine-online.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte.

5.1 Legislatia in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, vitamine-online.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.
Scopul colectarii datelor cu caracter personal poate fi: gestiunea economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe vitamine-online.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.
Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe website echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a vitamine-online.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre vitamine-online.ro, afiliatii si colaboratorii acestora, pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare.
Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, adresate Amerivit.

5.2 Detalii suplimentare

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.
In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre vitamine-online.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele anterior furnizate.
Vitamine-online.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe vitamine-online.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

6. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe website-ul vitamine-online.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Vitamine-online.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca s-au utilizat informatii neconforme cu realitatea.

7. Pretul

Toate preturile sunt exprimate in Lei, includ TVA si sunt finale: (i) in ceea ce priveste suplimentele alimentare – TVA in procent de 9%; (ii) in ceea ce priveste produsele fito-dermatocosmetice – TVA in procent de 19%. Preturile sunt cele de la data comandarii produselor, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor. Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie. Preturile de livrare sunt detaliate pe website.
Transportul pentru comenzile de peste 1000 lei este suportat de catre vitamine-online.ro (se va lua in calcul suma efectiv de achitat de catre client, indiferent de eventualele discounturi existente in comanda in urma unor promotii sau a utilizarii de vouchere, coduri promotionale sau alte mecanisme de fidelizare). In cazul comenzilor cu o valoare mai mica de 1000 lei tariful unic de transport este de 15 lei, fiind achitat de catre Client.

8. Comanda

Pentru a activa serviciul, Utilizatorul trebuie sa seteze detaliile preferate de Comanda (unde sa fie livrata, modalitatea de expediere si modalitatea de plata) in contul de Utilizator, iar aceste setari vor fi retinute si folosite pentru fiecare Comanda. Aceste setari pot fi modificate oricand, ele devenind operabile incepand cu urmatoarea comanda plasata. Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte. In caz contrar suporta consecintele acestor erori (comanda intarziata, transmisa gresit etc).
Vitamine-online.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.
Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant Amerivit sa il poata contacta, prin orice mijloc disponibil, convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.
Conform Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, articolul 9, contractul Clientului referitor la achizitionarea Produselor mentionate in Comanda nu este încheiat complet până când vitamine-online.ro nu trimite un e-mail/notificare in cont care Clientul este anunțat că Produsele au fost expediate sau Produsele sunt pregatite pentru a fi ridicate (in cazul comenzilor cu ridicare din magazinul Amerivit.)

Termeni si conditii de refuzare a comenzii

Vitamine-online.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
•    esuarea / invalidarea tranzactiei online;
•    neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
•    date incomplete sau incorecte ale Clientului;
•    activitatea Clientului poate produce daune website-ului vitamine-online.ro /partenerilor;
•    livrari consecutiv esuate;
•    alte motive obiective (spre exemplu, dar fara a se limita la: cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa, exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata etc.).
Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest website sa fie exacta si corecta, vitamine-online.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor de pe website pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest website.

9. Facturare – plati

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Amerivit va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10. Modalitati de plata

•    Plata in numerar se face in lei, integral, la livrare sau la ridicarea produselor din magazinul Amerivit. In cazul coletelor livrate prin curier acesta va emite o chitanta. Pentru comenzile ridicate din magazinul Amerivit se va emite bon fiscal.

•    Card de credit – Aceasta metoda de plata este complet securizata. Plata se poate face atat prin intermediul terminalelor POS existente in magazinul Amerivit, cat si online.  Banca si procesatorul de plati (mobilpay.ro) sunt singurele institutii care intra in contact cu informatiile dumneavoastra, acestia oferind garantie totala. Daca tranzactia este autorizata, plata este facuta imediat, produsele achizitionate vor fi livrate in termen de cel mult 2 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii. Mai multe informatii despre plata prin card de credit pot fi obtinute aici.

11. Termen de valabilitate

Termenul de valabilitate este in conformitate cu datele mentionate pe etichetele Produselor, cu stricta respectare a conditiilor de depozitare/manipulare. Amerivit este responsabil pentru toate viciile produsului prezente la data livrarii sau care apar in interiorul termenului de valabilitate. O sesizare trebuie facuta on-line, prin e-mail sau la telefon, la adresa sau nr. de telefon specificate in sectiunea „Contact” a prezentului website. Clientului ii va putea fi rambursata contravaloarea produsului intr-un cont bancar sau sub forma de voucher. Sesizarea trebuie sa contina descrierea defectului reclamat si o copie a facturii (sau orice alt act care sa demonstreze achizitia). Orice sesizare va fi procesata fara intarziere si Clientul va fi informat despre constatarile facute. Procedura de retur va fi trimisa pe e-mail clientului, imediat ce a fost receptionata sesizarea.

12. Termeni si conditii pentru Returul in caz de vicii ascunse

•    In situatia in care un produs aflat in perioada de valabilitate prezinta neconformitati ce fac nesigura sau imposibila administrarea/utilizarea sa, acesta va fi inlocuit. Daca defectul prezentat nu poate fi inlaturat datorita naturii disproportionate a acestuia, si inlocuirea produsului nu este posibila, Clientul va avea posibilitatea de a primi suma de bani intr-un cont bancar in RON;
•    In cazul altor defecte ce nu pot fi inlaturate, si care necesita inlocuirea produsului.
In functie de natura situatiei, dovada achizitiei produsului este suficienta si necesara.
Exclusiv, in cazul retururilor aferente produselor neconforme, conform prezentului articol, costurile de transport sunt in sarcina Amerivit.
Pentru a beneficia de acestea, Clientul are urmatoarele obligatii:
•    produsul sa fi fost cumparat de la vitamine-online.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
•    sa respecte instructiunile de folosire/depozitare/manipulare si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
•    sa pastreze documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
•    sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul.
Cauze de neacceptare a returului:
•    deteriorari ale ambalajului; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea informatiilor referitoare la lotul si termenul de valabilitate aferente produsului;
•    deteriorarile produse ca urmare a nerespectarii instructiunilor de folosire / depozitare / manipulare.
Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la acoperirea de catre vitamine-online.ro a viciilor ascunse ale produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu, acestea neextinzandu-se asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

13. Produsele cosmetice

In conformitate cu legislatia uniformizata a Uniunii Europene, toate produsele cosmetice au aplicata pe ambalaj o pictograma (un desen ce reprezinta o cutie rotunda desfacuta si un numar). Numarul trecut pe aceasta pictograma reprezinta numarul de luni al termenului de valabilitate al produsului din momentul in care acesta a fost deschis.

14. Livrarea

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii Clientului. Amerivit ofera posibilitatea de livrare prin Posta Romana / Curier sau ridicare personala din magazinul propriu. De regula livrarea in Bucuresti si in tara se face in termen de 24 de ore. Pentru comenzile confirmate dupa ora 15:00 termenul este de 48 ore.
Pentru ridicare personala din magazinul Amerivit, in momentul plasarii comenzii trebuie selectata optiunea “Ridic din magazin”. In cadrul acestei optiuni este necesara selectarea magazinului din care se doreste ridicarea coletului. Aceasta varianta nu implica costuri de livrare, indiferent de valoarea comenzii. Produsele se pot ridica incepand cu momentul confirmarii comenzii.
Comenzile ce au fost transmise si confirmate, in cazul carora s-a optat pentru ridicarea produselor din magazinul Amerivit, vor fi rezervate pentru maxim 7 zile lucratoare, din momentul confirmarii comenzii. Daca in aceasta perioada comanda nu este ridicata, ea va fi automat anulata.
Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra Comenzilor deja confirmate.
In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Amerivit va informa Clientul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat online vor fi rambursate in termen de 30 de zile. Clientul poate, la libera sa alegere, sa confirme modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Amerivit va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

14.1. Termeni si conditii de livrare

La solicitarea vitamine-online.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar, prin unul sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Amerivit.
In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.
Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata in caz contrar conditiilor de mai sus.
In cazul livrarii Comenzii, inclusiv la locul de munca al Clientului, acesta trebuie sa se asigure ca poate receptiona Comanda.
Conditiile de livrare se completeaza cu Termenii si Conditiile companiei de curierat.
Livrarea se considera a fi indeplinita de catre vitamine-online.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client.

14.2. Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate. De asemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri. Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

 

15. Politica de retur

Termeni si Conditii generale
Vitamine-online.ro ofera posibilitatea de retur pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului sau oricand, pe parcursul termenului de valabilitate al produsului, daca sunt constatate neconformitati ale produsului ce fac nesigura sau imposibila administrarea/utilizarea sa. Prezentele prevederi se completeaza cu prevederile articolului 12.
Cheltuielile de returnare a produsului vor fi suportate integral de catre Client, exceptie facand retururile ocazionate de neconformitati/vicii ascunse ale produsului, conform punctului 12.
Produsele se pot returna prin orice companie de curierat care asigura livrarea coletului de retur la depozitul Amerivit. Adresa la care se trimit coletele de retur este: Amerivit Health & Therapy S.R.L., Strada Marcel Andreescu nr. 59, Sector 1, Bucuresti.
In caz de retragere din contract, Clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 14 zile. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficienta transmiterea de catre Client a comunicarii privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile de la data receptionarii Produselor).

15.1 Modalitati de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice vitamine-online.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate prin e-mail la adresa: contact@vitamine-online.ro sau sa efectueze returul fara notificare, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, vitamine-online.ro poate refuza coletul.
Pentru notificarea prin e-mail, Clientul va completa si trimite catre Amerivit “Formularul de retur Produse”. Sau va face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Catre: Amerivit Health & Therapy SRL, Strada Marcel Andreescu nr. 59, Sector 1, Bucuresti, Tel: +40 729 142 039, Email: contact@vitamine-online.ro
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse:
Produsele au fost comandate la data:
Numarul comenzii:
Numele cumparatorului:
Adresa cumparatorului: Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie):
Data:
Detalii motiv retur:

15.2 Termeni si conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost receptionate de Client, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, bon fiscal etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu vitamine-online.ro.
Conform art. 16 lit. d) si e) din O.U.G. nr. 34/2014 Amerivit isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid ori care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, adica sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum, sa fie nedesfacut, respectiv sigilat).
In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorat si sigilat.
Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.
Intrucat produsele comercializate de catre Amerivit sunt obtinute din materii prime naturale, nu se vor accepta returi pe considerente de diferente/discrepante de culoare/gust/miros/textura intre acelasi tip de produs provenind din loturi diferite/lot similar, acestea nereprezentand o lipsa de conformitate/viciu ascuns.

15.3 Termeni si conditii de returnare a sumelor achitate

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial (daca e cazul) in interval de 30 de zile calendaristice de la data la care vitamine-online.ro accepta returul.
Pentru retururi partiale de comenzi, daca valoarea produselor ramase in comanda nu respecta conditiile ofertei/promotiei referitoare la transportul gratuit, mai precis valoarea lor cumulata nu mai depaseste 1000 lei, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate mai putin costul unui transport aferent produselor pastrate (produsele pastrate sunt asimilate unei comenzi care nu se califica pentru transport gratuit).

16. Modalitatile de adresare a reclamatiei

Reclamatia reprezinta posibilitatea oferita Clientului ca, in conformitate cu normele legale existente, sa inainteze o solicitare de rezolvare a unor situatii considerate de catre acesta drept abateri de la conditiile legale sau contractuale de furnizare a produselor si serviciilor, la care se asteapta un raspuns sau o rezolutie.
Clientii care beneficiaza de serviciile Amerivit pot adresa reclamatiile in limba romana astfel:
– prin posta, catre Amerivit Health & Therapy SRL, Str. Marcel Andreescu nr. 59, Sector 1, Bucuresti;
– prin fax la nr. 021
– prin e-mail la adresa contact@vitamine-online.ro.
Reclamatiile vor fi receptionate si procesate de Luni pana Vineri, in intervalul orar 09:00-17:00.
Reclamatia poate fi adresata exclusiv in forma scrisa. In situatia expedierii prin posta, aceasta se va face doar cu confirmare de primire.
Sesizarea trebuie adresata/inaintata de catre Client in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data achizitiei produsului reclamat/contestat. Ea va fi solutionata in cel mult 30 de zile de la data primirii sesizarii. In situatia in care reclamatia nu a fost solutionata in acest termen, Amerivit va trimite o informare scrisa cu privire la motivele pentru care aceasta nu a fost solutionata, in termen de cel mult 5 zile de la data expirarii termenului de solutionare.

Detalii pentru formularea reclamatiei

Sesizarea va contine cel putin urmatoarele elemente:
– numele complet al persoanei care adreseaza reclamatia (denumirea, in cazul persoanei juridice)
– calitatea acestuia (numai daca persoana care semneaza plangerea este imputernicit al unei alte persoane ori reprezentant al unei societati comerciale)
– datele de identificare (domiciliu, CNP, serie si numar act identitate, in cazul persoanei fizice. Sediul social, Cod Unic de Inregistrare, numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului, in cazul persoanei juridice)
– descrierea completa a defectului/celor reclamate, precum si numarul facturii si data achizitionarii produselor/serviciilor
– adresa corecta si completa la care raspunsul Amerivit va fi expediat
– data intocmirii reclamatiei
– semnatura persoanei care formuleaza reclamatia (si stampila, in cazul persoanelor juridice).
Amerivit se poate afla in situatia imposibilitatii solutionarii reclamatiei, daca oricare din elementele de mai sus lipsesc.
Orice reclamatie/sesizare expediata in termen si care va cuprinde toate elementele enumerate anterior va fi solutionata in termen de 30 de zile de la data primirii acesteia. Amerivit nu poate garanta solutionarea favorabila a reclamatiei/sesizarii. In situatia in care clientul nu considera solutia oferita de catre Amerivit drept potrivita, acesta se va putea adresa ANPC. Iar in situatia in care nici masurile dispuse astfel nu sunt satisfacatoare, instantei judecatoresti competente.

17. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (totala/partiala) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.  Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul. (fara a putea pretinde plata de daune-interese)
Forta majora va fi probata conform legii.

18. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre vitamine-online.ro si Client va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii. Daca aceasta esueaza se va apela la instantele judecatoresti competente.

19. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va deveni nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

20. Date de identificare

Societatea Amerivit Health & Therapy S.R.L. Nr. reg. com.: J08/1621/2012
C.U.I: 30781914
IBAN: RO 38 BACX 0000 0011 2538 5000
Banca: Unicredit Bank